Szeretettel köszöntelek a Mézelő méhek és termékeik közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket és híreket, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mézelő méhek és termékeik vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Mézelő méhek és termékeik közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket és híreket, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mézelő méhek és termékeik vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Mézelő méhek és termékeik közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket és híreket, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mézelő méhek és termékeik vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Mézelő méhek és termékeik közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket és híreket, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mézelő méhek és termékeik vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A raffinált cukrot cukorrépából ill. nádcukorból nyerik kémiai eljárásokkal, melyek folyamán az össszes tápanyagot kivonják belőle és a végeredmény a szacharóz, melyet egy glükóz és egy fruktóz molekularész alkot. Így nem tartalmaz az emberi szervezet számára semmilyen hasznos összetevőt, csupán üres kalóriákat. Amennyiben a cukorfogyasztással bevitt kalóriákat nem hasznosítjuk azonnal szervezetünkben zsír formájában rakódik le. A következményeket nem szeretném taglalni.
Ezzel szemben a méz cukron és vízen kívül fehérjéket, vitamínokat, ásványi sókat, enzimeket, szerves savakat, illat- és zamatanyagokat tartalmaz. A méheknek köszönhetően a cukrokból is az egyszerűeket, ui. a nektárban található összetett cukrokat, (melyeket szervezetünk eredeti alakjában nem tud hasznosítani) enzimek hozzákeverésével egyszerű cukrokká bontják. Az enzimek hatására a méz nádcukor tartalma a raktározás során tovább csökken.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Nyerj mézet
Méhegészségügyi nap - Szakmai Konferencia
film: Méz (2010)
A Magyar Professzionális Méhészek Egyesülete (MPME) VII. Kongresszusa