Szeretettel köszöntelek a Mézelő méhek és termékeik közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket és híreket, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mézelő méhek és termékeik vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Mézelő méhek és termékeik közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket és híreket, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mézelő méhek és termékeik vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Mézelő méhek és termékeik közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket és híreket, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mézelő méhek és termékeik vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Mézelő méhek és termékeik közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket és híreket, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mézelő méhek és termékeik vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
22 darabhoz (2,5 dcl-es bögrével):
- 1 bögre apróra vágott dió
- 1/2 bögre méz
- 100 g (sütő)vaj
- 1 bögre víz
- 3 tojás
- 1 bögre tej
- 3 bögre finomliszt
- 3 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
A dió kivételével a hozzávalókat jól keverd össze, végül add hozzá a diót.
Az elkészült tésztát kanalazd a kivajazott formákba. 200 fokon 15 percig, vagy tűpróbáig süsd.
Az eredeti recept dió helyett fügével van (2 bögre apróra vágott), de mivel a karácsonyi ünnepek alatt a füge elfogyott dióval készítettük el:-).
A füge esetében a vizet, vajat, mézet és a fügét egy lábasban fel kell forralni és lassú tűzön 5 percig főni hagyni. Miután kissé kihűlt hozzá adjuk a tojást és a tejet, majd a masszát a liszttel (melyet összeszitálunk a sütőporral és a szabikarbónával) egybe keverjük.
Az eredeti recept forrása: Gabula András - Halmos Mónika: Ezerízű muffinok
Az igaz, hogy a méz a forralással és sütéssel a tápértékét elveszti, de az íze megmarad. Ha pedig szeretnénk egy kis egészséget is bevinni a szervezetünkbe a muffinokkal, díszítsük a kihűlt muffinokat dióval és pár csepp mézzel.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mazsolás kenyér
Mézes kenyér
Mézes narancsos frissítő
Frissítő mézes csokoládé