Szeretettel köszöntelek a Mézelő méhek és termékeik közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket és híreket, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mézelő méhek és termékeik vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Mézelő méhek és termékeik közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket és híreket, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mézelő méhek és termékeik vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Mézelő méhek és termékeik közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket és híreket, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mézelő méhek és termékeik vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Mézelő méhek és termékeik közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz képeket és híreket, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mézelő méhek és termékeik vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Győri Zoltán | 0 hozzászólás
Már a régmúlt időben is ismerték. A cukorrépa termesztés és a belőle való cukorgyártást megelőzően édesítésre a mézet és a gyümölcsöket használták eleink. A méz jelentős szerepet játszott a népi orvoslásban is.
A méz összetevői: 30-35% szőlőcukor (glükóz), 35-40% gyümölcscukor (fruktóz), 2-10% egyéb szacharinok, 2-12% dextrin, 0,1-0,5% fehérje, 0,1-0,3% ásványi anyagok, 18-22% víz.
A méz fehérje tartalmának összetevői különbözőek és függnek a méz fajtájától és eredetétől.
15 éve | Győri Zoltán | 0 hozzászólás
A növényeket két nagy csoportba sorolhatjuk az alapján, hogy a beporzásuk a szél vagy a rovarok segítségével történik. A rovarok által beporzott növények megtermékenyítését 75-80%-ban a méhek végzik, miközben gyűjtik a nektárt és a virágport.
A virágport a lábukon lévő kosárkákban szállítják a kaptárba, ahol a lépek sejtjeiben raktározzák. A virágpor a lárvák és a fiatal méhek táplálékául szolgál.
A virágpor színe és összetétele függ a növény fajtától, melyről származik.
|
|
15 éve | Győri Zoltán | 0 hozzászólás
4 dcl tejet, 2 dcl vermutot, 2 dcl narancslét és 2 evőkanál mézet mixereljünk össze. Lehűtve fogyasztjuk.
( Az italt díszíthetjük narancsgerezdekkel. )
15 éve | Győri Zoltán | 0 hozzászólás
Kikeverünk 2 tojássárgáját 2 evőkanál mézzel. Hozzáadunk 1/2 dcl rumot vagy konyakot, 1 evőkanál kakaót és 1/2 liter tejet. Simára mixeljük és lehűtve fogyasztjuk.
( Elkészíthető szeszes ital nélkül is, úgy is nagyon finom. )
15 éve | Győri Zoltán | 0 hozzászólás
A propolisz magyar neve méhszurok. A méhek által gyűjtött természetes vegyülék, mely 50-60%-ban gyantaféléket és balzsamokat, 30%-ban viaszt, 6-10%-ban illó olajakat, 5%-ban virágport és kisebb mennyiségben nyomelemeket tartalmaz. A pontos összetételét befolyásolja az is, hogy a méhek milyen növények rügyein, kérgéből, bimbójaiból gyűjtötték.
A méhek fertőtlenítő-, tartósító- és építőanyagként használják. Mint vékony lakkal bevonják a kaptár belső falát, a kereteket és egyéb részeit lakóterüknek, így azt fertőtlenítik és konzerválják. A réseket betömik vele, hogy megakadályozzák a hőveszteséget és biztosítsák a páratartalmat.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu